19 Haziran 2020

BABALAR GÜNÜ İLE E-TİCARETTE SATIŞLARINIZI ARTTIRMANIN YOLLARI

BABALAR GÜNÜ İLE E-TİCARETTE SATIŞLARINIZI ARTTIRMANIN YOLLARI

Babalar her daim örnek alınması ve özel hissettirilmesi gereken, yanımızda olan ve tabi ki aslında her gün hatırlanması gereken en özel varlıklarımızdandır. Babalar Günü onları daha özel hissettirmemiz için büyük bir fırsattır. Çeşitli hediyeler alırken, bu hediye sürecini hem hızlandırıp hem de kolaylaştırmak için e-ticaret işimizi daha da kolay hale getirebilir. Mağazalar da E-Ticaret ile Babalar Günü gibi özel günleri fırsat haline getirebilir ve satışlarını arttırabilir.

 Babalar Günü ile beraber online mağazanızda satışlarınızı arttırabilir daha çok müşteri kazanabilirsiniz. Satışlarınızı arttırmak için tabi ki dikkat etmeniz gereken birçok unsur vardır.

E-ticaret sitenizde ürün pazarlama stratejilerinizi daha profesyonel olarak yapabilir, müşteri ve potansiyel müşterilerinize fırsat ve avantajlar sunabilir, müşteri memnuniyetiyle beraber daha kısa sürede satış hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

E ticaret sitenizde Babalar Gününe özel kategori oluşturabilirsiniz. Hatta kategorinizde yaş, iş, özellik gibi filtrelemeler yaparak müşterilerinize daha fazla kolaylık sunabilirsiniz. Müşteriler aradığı ürüne ne kadar kolay ulaşırsa, satış yapma ihtimaliniz artar.

E-Ticaret sitenizde;  ana sayfanızın müşterinizin dikkatini çeken ilk unsur olduğunu bilin. Müşterileriniz için aradıkları ürünü bulmak çok kolay hale getirilmelidir. Ayrıca ana sayfada özel kampanyalarınızı, indirimlerinizi mutlaka gösterin. Afişler ve slayt tasarımlarıyla onları bilgilendirebilirsiniz. Ana sayfanızda müşteri sitenizden hediye bulabileceğinin farkında olmalıdır.

E-Ticaret sitesinde içerikleri çoğaltmak çok önemlidir. İçerik arttıkça sitenizde müşterilerin ilgi alanını artırmak daha kolaydır. Müşteri istediğini kolayca bulurken, içeriklerden müşterilerinize fikirler vermek, o günle ilgili içerikler yazmak müşterileriniz tarafından güven sağlar ve onların e-ticaret sitenizden ürün alma süreçlerini kolaylaştırır. Ayrıca İçeriklerde blog yazıları yazılabilir, blog yazılarının özgün, hedefe yönelik ve müşterinin ilgisini çekecek şekilde hazırlanıp, müşterinin aklında kalmasını sağlayabilir, müşteri ürün güvenirliğini artırabiliriz.

Bir diğer ekleme olarak E-Ticaret sitenizde “Babalar Gününde En Çok Tercih Edilenler” gibi konu başlıkları açabilir ve ürün kategorilendirmesi yapabilirsiniz. Alternatif ürünler ekleyebilir, aynı anda birden fazla ürün satıp, daha çok kazanç sağlayabilirsiniz.

E-Ticaret sitenizde düzenlediğiniz kampanya ve indirimleri Sosyal medya aracılığıyla duyurabilirsiniz. Sosyal medyada kampanyalarınızı, indirimlerinizi, ürün ve ürünler için aldığınız olum geri dönüşleri aktif bir şekilde paylaşabilir, Babalar Gününe özel paylaşımlarla dikkat çekebilirsiniz. Ayrıca ürün paketlemede Babalar Günü için özel bir çalışma yaparak, bu tarafta da potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekebilirsiniz. Sosyal medyayla markanızı büyütmeniz mümkün. Bunun yanında müşterilerinize Babalar Günü fırsatı için e-postalar gönderebilir, onları alışverişe davet edebilirsiniz.

Sonuç olarak, Babalar Günü gibi özel günler satışlarınızı arttırmak, marka değerinizi büyütmek ve müşteri kitlenizi arttırmak için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirip, E-Ticarette başarıyı sağlayabilirsiniz.

Paylaş: