16 Nisan 2022

E-Ticarette Anneler Günü

E-Ticarette Anneler Günü

Annelerimiz hayatımızın merkezi, bizleri doğumdan ölüme dek asla bırakmayan her koşulda destekçi, koşulsuz seven yegâne varlıklarımızdır. Annelerimiz hepimiz için daima özeldir. Hepimizin bildiği üzere her yıl mayıs ayının ikinci pazarı anneler günü olarak kutlanır. Tabi ki Annelerin her zaman hatırlanması gerektiği dipnotuyla birlikte bu özel günün de E-Ticaret yapan firmalar için ciddi bir fırsat olduğu bir gerçektir. Çalışan ve zamanı kısıtlı olan veya zamandan tasarruf etmek isteyenlerin, hediye almak için ilk tercihleri E-Ticaret siteleri olmaktadır. Hatta E-Ticaret mağazalarının 7/24 açık olması işini son dakikalara bırakanların çok büyük kurtarıcıları olabiliyor. E-Ticaretin getirdiği birçok avantaj tercih edilmesine sebep olabiliyor. Uygun fiyat, ürün çeşitliliğinin fazla olması ve doğru kargo takip süreci ile E-Ticaret yapan firmalar, bu özel günü iyi değerlendirip, satışlarını arttırabilir.

E-Ticarette Anneler Günü için neler yapılabilir konusuna gelecek olursak;

Hediye seçmek kimi zaman kolay kimi zaman ise kararsızlık devreye girdiğinde gayet zorlayıcı olabiliyor. Bu durumlar için örnek seçenekler sunulmalı, anneler günü gelmeden önce E-Ticaret sitesinde indirim kampanyaları düzenlenmelidir. Çok tercih edilen ürünlerde düzenlenebilecek bir kampanya, satışların artmasını sağlayabilir. Bu yüzden sadece Anneler günü değil, genel olarak özel günlerde E-Ticarette kampanya planlamaları yapılarak hem satışlar hem de marka değeri arttırılabilir.

E-Ticarette düzenlenebilecek kampanyaların yanı sıra gönderilecek olan ürünlerde farklı konsept ve paketleme çok önemlidir. E-Ticaret sitenizden sipariş edilen hediyelere ekleyebileceğiniz güzel bir etiket veya hoş bir paket, alıcıların en değerlileri için çok cazip gelebilir ve sonraki siparişlerde tercih sebebi olmanızı sağlayabilir.

Özel günler için strateji planlaması yaparken, annelerimize özel hissettirecek hediyeler belirlenmelidir. Örneğin anne giyimi üzerine bir kategori oluşturabilir ve özenle seçilen ürünler buraya eklenebilir. Aynı zamanda anne takısı, anne ayakkabısı veya annelerimizin genellikle ellerinden düşürmediği küçük ev aletleri üzerine kampanyalar düzenlenebilir ve müşterilerin bu seçenekler içerisinden alışverişlerini tamamlama fırsatı verilebilir. Yani E-Ticaret sitenizde, ürün konseptleri özel günlere göre uyarlanıp, tabi ki kendi ürünlerinizden çıkmayıp özel güne göre revize ederek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Annelerimiz öncelik olarak daima ailelerini ön planda tutar ve kendilerine genelde çok zaman ayıramazlar. İşte bu sebeple annelerimizi, anneler gününde kendilerini ön plana almalarına olanak tanıyacak satış stratejileri geliştirebilirsiniz. Mobilya üzerine E-Ticaret yapan bir firma, annelerimizin evlerini yenilemelerine fırsat tanıyacak ürün kategorilerinden oluşan kampanya çalışmaları yapabilirler.

Müşteriler E-Ticaret sitelerinde görsel ve içeriklere çok önem vermektedir. Görseller oluşturulurken daha canlı, daha renkli konseptler yaratılabilir. İçeriklerin daha özenli ve ayrıntılı bir şekilde ifade edilmesi, kullanılan görsellerin yüksek kalitede ve ürünü tam olarak ifade edebilecek şekilde yüklenmesi gerekmektedir. Bu yüzden ürün görsellerindeki zemin, kalite, ışık gibi birçok etken göz önünde bulundurulup, müşterilerin E-Ticaret sitenizi her zamankinden daha fazla ziyaret edeceği bu özel günlerde görseller yeniden gözden geçirilmelidir.

E-Ticaret sitenizde, Anneler günü için siteye giren ve seçenekler arasında kaybolan müşterileriniz de düşünülerek anneler günü için özel kategoriler eklenebilir ve müşterilerin işi daha da kolaylaştırılabilir. İstediği hediyeye kısa zamanda ulaşan müşteriler, mutlu müşterilerdir. Bu yüzden kategorilerin yanı sıra E-Ticaret sitenizde Anneler gününe özel slayt ve banner çalışmaları yapabilir, potansiyel müşterilerinizi yönlendirebilirsiniz. Unutmayın, E-Ticaret sitesindeki en önemli şeylerden biri müşterinin ilk girdiği anda önüne çıkan slayt ve bannerlardır. Bu yüzden E-Ticaret sitenizde, slayt yönetimini etkili yapmalı ve özel günlere göre güncel tutmalısınız.

E-Ticarette bir diğer önemli nokta Sosyal medya yönetimidir. Sosyal medya platformları müşterilerin sizi bulmalarını sağlayan, onları E-Ticaret sitenize çekmenize olanak sağlayan en önemli iletişim araçlarından biridir. Sosyal medya hesaplarınızda hoş konseptler oluşturabilir, bunların paylaşımı sayesinde etkileşimde geri dönüşler alabilirsiniz. Anketler düzenleyerek hediye seçenekleri arasında tercihleri ölçebilirsiniz. Yoğun ilgi gören ürün üzerinde ekstra indirim veya farklı kampanya stratejileri geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda küçük çekilişler yapabilir, potansiyel müşterilerinize çekilişle hediye gönderebilirsiniz. Çekiliş yapmak, sosyal medya platformlarında sizi görmeyen kullanıcıların da size ulaşmasını sağlayabilir ve satışlarınıza ciddi bir etki yaratabilir.

E-Ticarette müşterileri cezbeden bir diğer konu ise ücretsiz ve aynı gün içinde kargo seçenekleridir. Anneler gününe özel seçeneklerin yanında ‘’kargo bedava’’, ‘’aynı gün kargoda’’, ‘’bir günde hemen teslim’’ şeklinde yapılan kampanyalar tüm müşterilerin çok hoşuna gider ve daima ilk tercihler arasında yer alır. E-Ticarette kargo süreçlerinin yönetimi bu yüzden çok önemlidir. Hızlı, güvenli ve ücretsiz kargo daima müşterilerin dikkatini çeker. Bu yüzden bu özel günlerden önce kargo sağlayıcınızla planlamalarınız yapıp, E-Ticaret sitenizi bu özel güne hazırlayabilirsiniz.

Her kadın çocuğu olsun veya olmasın anne adayıdır. Tüm anne ve anne adaylarının anneler günü çok özeldir ve kendilerini özel hissetmek onlar için paha biçilemezdir. Bu sebeple E-Ticaret sitenizden alışveriş yapan kadın müşterilerinize anneler gününü kutlayan hoş mailler gönderebilirsiniz. Mailleri alan müşterilerin yüzündeki tebessüm sitenizden alışveriş yapmaya devam etmelerini sağlar, dolayısı ile E-ticaret mağaza sahibinin de yüzünde aynı mutluluk var olmaya devam eder.

Yani E-Ticaret her mecrada fırsat olasının yanı sıra, Anneler Günü gibi özel günlerde de satışlarınızı artırmak için büyük bir fırsattır. Siz de nlksoft E-Ticaretle online mağazanızı açabilir ve Dünya’nın her yerine ürünlerinizi sunabilirsiniz. Nlksoft İşinize İyi Gelecek!

Paylaş: