19 Aralık 2020

E-Ticarette Yeni Yıl Önerileri

E-Ticarette Yeni Yıl Önerileri

E-Ticarette Yeni Yıl Önerileri

 

Yıl içerisinde ürün talebinin arttığı, satışların yükseldiği belirli özel günler bulunmaktadır. Bu özel günlerde fiziki mağazalardaki satışların artması gibi online alışverişinde arttığı görülmektedir. Her yıl zaten daha da artmakta olan E-Ticaret hacmi, bu yıl da pandemi sebebiyle, birçok işletmenin ürünlerini veya hizmetlerini online ortama taşıması ile birlikte diğer yıllara göre daha ciddi oranda artış göstermesine sebep olmuştur. Yılın son ayı bitmek üzereyken yaklaşmakta olan yılbaşı bu sektördeki sayısız E-Ticaret firması için çok önemli bir özel gündür. Satışların rekor kırdığı her özel günde olduğu gibi, yılda sadece bir kere olan yılbaşını avantajlı bir hale çevirebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Günden güne tüketici için alışveriş seçeneklerinin artması ve bu seçenekler havuzunda E-Ticaret yapanların rakiplerinin önüne çıkmak istemesi bu noktalara dikkat ederek bazı uğraşlarda bulunmasını gerektirmektedir.

Bu özel günde verimli bir satış için dikkat etmeniz gereken noktalardan bahsedecek olursak;

Uygun Ürünleri Öne Çıkarın

Özel günlerde bazı ürünlerin satışı diğer ürünlere göre daha fazladır. Yılbaşı için bu ürünlerin neler olduğu hakkında analiz yaptıktan sonra o ürünlerinizi sitenizde öne çıkartmalısınız. Bu sayede müşterinin satın alma kararı henüz ana sayfanızda iken bile netleşecektir. Potansiyel müşterileriniz E-Ticaret sitenize girer girmez öne çıkan ürünlerinizi görüp, ürünü satın alabilir ve satışlarınız artabilir. Ayrıca öncelikli ürünlerin yanı sıra bağlantılı ürünleri de, bu ürünlere göz atanlara benzer ürün tavsiyeleri adı altında sunmanız daha fazla ürün göstermenizi sağlayacaktır.

Yılbaşına Yönelik İndirim ve Duyurular

Bu özel günde birçok E-Ticaret sitesi sahibi yeni müşteri kitlesi çekmek ve farklılık yaratmak için ürünlerinde bazı indirimler ve ürünlerine dair bazı kampanya duyuruları yapacaktır. Tüketici de hediye alıp vermelerin arttığı bu özel günlerde, her zaman olduğundan daha fazla uygun fiyatlı ve kaliteli ürün arayışına girecektir. Sizler de yeni müşterilere sahip olmak istiyorsanız ürünlerinizi dikkat çeken indirimlerle müşterinize sunmalısınız. Potansiyel müşteri kitleniz için de kampanyalarınız hakkında duyurularda bulunmayı unutmayın. Gerek sosyal medyada gerek sitenizde bu kampanyaları paylaşıp, E-Ticaret sitenize veya sosyal medya hesaplarınızı ziyaret eden müşterilerinize kampanyalar hakkında bilgilendirme yapın.

Yılbaşına Özel Tema ve Hediye Paketleri

Yılbaşı, insanların birbirine hediyeler aldığı sevinçli ve özel bir gündür. Bu özel günü müşteri memnuniyeti kazanmak için avantaja dönüştürmek sizlerin elinde. Alışveriş döngüsünün ilk aşaması olan müşterinin gözüne hitap çok önemlidir.  Bu sebeple E-Ticaret sitenizi, konsepte uygun temalar ile müşterinin dikkatini çeken bir site haline getirebilirsiniz. Müşterilerizin satın almış olduğu ürünleri de konsepte uygun hediye paketleri ve kargo kutularında gönderebilir, kazanacağınız müşteri memnuniyeti sayesinde bir sonraki alışverişte tercih edilen marka siz olabilirsiniz.

Ürün Teslimatı

Özel bir günde hediye almak kadar hediyenin teslimat tarihi de çok önemlidir. Birçok müşteri teslimat tarihlerinin istediği tarihler arasında olmamasından ötürü ürünü almaktan vazgeçebilir. E-Ticaret sitenizde, yılbaşında da ürünlerin teslimat sürelerini açık bir şekilde göstermeli, bu yoğun satış döneminde herhangi bir teslimat gecikmesi yaşamamak adına kargo süreçlerinizi önceden gözden geçirmeli ve ürünlerinizin özel güne yetişmesi için iyileştirmeler yapmalısınız.

Yılbaşına Özel Reklamlar

Özel günleri herkes büyük bir heyecanla, sevinçle bekler ve önceden alışveriş planlamalarını yapar. Sizler de müşterilerinizin dikkatini çekmek için onları heyecanlandırmalısınız. Yılbaşı yaklaşırken ürünlerinizden ve bu özel gün için ürünlerinize yapacağınız indirimlerden gerekli sosyal mecralarınızda yılbaşı konseptleri ile paylaşmanız müşterilerinizin dikkatini çekecektir. Ayrıca yine yılbaşına özel çekilişler yapmak ta potansiyel müşterilerinizin E-Ticaret sitenize olan ilgisini arttıracaktır.

Kullanım Kolaylığı

Alışverişlerin çoğu kullanım kolaylığı ve rahatlığından ötürü mobil cihazlar vasıtasıyla gerçekleşmektedir. En özel günlerden biri olan yılbaşında da müşteri trafiğinde mobil oran daha fazla olacaktır. Alışverişlerinde mobili tercih eden müşteri kitlesi için sitenizin mobil ve diğer cihazlarla uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Nlksoft E-Ticaret paketlerinde tüm tasarımlarımız mobil ve diğer tüm cihazlar için uyumludur.

Sonuç olarak Yılbaşı, E-Ticaret sitenizde satışlarınızı arttırmak için mükemmel bir fırsat haline dönüşebilir. E-Ticarete geçiş için beklemeyin ve bu fırsatı kaçırmayın! Nlksoft İşinize İyi Gelecek!

Paylaş: