4 Şubat 2023

E-FATURA VE E-ARŞİV FATURA NEDİR?

E-FATURA VE E-ARŞİV FATURA NEDİR?

E-FATURA NEDİR?

E-Fatura, kâğıt faturanın karşılığını sağlayan elektronik faturadır.

T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenmiş olan standartları sağlayan kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. Aslında E-Fatura yeni bir sistem değildir . Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen E-Fatura, ülkemizde 397 sıra nolu VUK tebliğiyle hayata geçirilerek, 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamaya geçilmiştir.

Nlksoft E-FATURA SİSTEMİ BENİ ZORLAR MI?

Tam aksine nlksoft E-Fatura sistemi sizlere avantaj ve kolaylıklar sağlar. Kâğıt fatura kullanımındaki masraflarınızı(kâğıt, baskı, kargo gibi )elektronik fatura ile minimum seviyeye iner. Hemde çok hızlı çok kolay bir şekilde faturanızı kesmiş olursunuz.
Nlksoft E-Fatura ile beraberinde faturalarınızı elektronik ortamda güvenli olarak gönderimini sağlayıp, faturalarınızı alabilirsiniz. Böylelikle kestiğiniz fatura kolaylıkla karşı tarafa ulaşmış olur.

Nlksoft ile faturalarınızı 10 yıl boyunca saklayabilirsiniz ve bu saklamayı yasal geçerli ve yedeklemeli olarak gerçekleştirebilirsiniz. Bununla beraber nlksoft E-Fatura ile faturalarınızı online bir biçimde görüntüleyebilirsiniz. Eski tarihli faturalarınıza kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

E-ARŞİV FATURA NEDİR?

E-Arşiv,  e-fatura uygulaması dışında kalan E-Faturaya geçiş sağlamamış mükelleflere elektronik olarak kesilen faturadır. Bununla beraber E-Faturaya geçmemiş kurumsal ve bireysel müşterilerinin kullandıkları ve müşterilerinin taraflarına bildirmiş oldukları bir mail adresine ya da SMS numarasına PDF formatında gönderilen fatura tipidir. Bunun beraberinde nlksoft E-Arşiv Fatura ile 10 yıl boyunca elektronik ortamda online bir şekilde erişime açık saklanan dijital fatura tipidir.

Gelir İdare Bakanlığı(GİB) Tebliğine göre;

  • E-Fatura kullanımı sağlayan bütün mükellefler
  • Aracı hizmet sağlayıcıları, internet ortamında ilan yayınlayanlar ile internet reklamcılığı hizmet aracılarının 1.2020 itibariyle e-Arşiv uygulamasına geçmesi zorunludur.
  • 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 5 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflere Gelir/Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin verildiği tarihi izleyen hesap dönemi başından itibaren  e-Arşiv Fatura uygulamasına zorunlu olarak geçecekler.
  • Bunun yanı sıra GİB tarafından yayınlanan mevzuata göre zorunluluklar bulunmaktadır.

 

E-FATURA İLE E-ARŞİV FATURA FARKI NEDİR?

E-Fatura sadece E-Faturaya geçmiş mükelleflere gönderim sağlanır.
E-Arşiv Fatura ise, E-Fatura geçmeyen tüm birey ve kurumlara gönderim sağlanabilir.
E-Fatura iptal edilemez, ancak muhatap ret ya da iade yapılması gerekir.
E-Arşiv Fatura alıcısına mail ya da SMS ile ulaştırılır, GİB tarafına bir sonraki gün olarak saat 24:00'a kadar raporlama sağlanır.

KİMLER E-FATURA, E-ARŞİVE GEÇİŞ SAĞLAYABİLİR?

Öncelikle Yasal zorunluluk bulunmadığı müddetçe E-Fatura, E-Arşiv’e herkes geçiş sağlayabilir. Bununla beraber herhangi bir ciro sınırlaması olmadan gönüllü olarak  isteyen her mükellef E-Faturaya geçiş sağlayabilir.

İki tür E-Fatura kullanıcısı vardır.  Birinci tür kullanıcılar zorunluluk kapsamında E-Fatura’ya geçiş yapanlar(Devletin belirlemiş olduğu ciro oranları ve tarihlere göre) İkinci tür ise gönüllü E-Fatura kullanıcısıdır.

Özellikle e-ticaret yapan firmalar, kargo ile fatura gönderimi sağlayan, arşivleme sağlamak isteyen, profesyonellik kazanmak isteyen işletmeler ve masrafları minimum seviyeye çekmek adına E-Faturayı tercih eden tüm firmalar E-Fatura ve E-Arşiv fatura geçiş sağlayabilir.

Nlksoft E-ticaret müşterileri, nlksoft E-fatura entegrasyonu ile sistemlerinde rahatlıkla E-fatura kullanabilir.

E-FATURA, E-ARŞİV’E GEÇİŞ ZORUNLU MUDUR?

Öncelikle yasal zorunluluk bulunmadıkça gönüllü geçiş sağlanabilir. Bunun yanı sıra Gelir İdare Başkanlığı(GİB)’in zorunluluk mevzuatına göre belirlenen tarihler ve firmaların cirosuna göre yasal olarak zorunluluklar bulunmaktadır.                 

 

 

Nlksoft E-FATURA VE E-ARŞİV FATURANIN FAYDALARI

Nlksoft E-Fatura ve E-Arşiv Fatura ile kâğıt fatura kullanımındaki (kâğıt, baskı, kargo gibi) masraflarınızı nlksoft E-Fatura ile beraberinde minimum seviyelere iner.

Nlksoft E-Fatura ve E-Arşiv Fatura ile her yıl uğruna milyonlarca ağaç feda edilerek üretilen kâğıtlar yerine elektronik ortama taşınan faturalar ile doğaya katkıda bulunmuş olursunuz.

Faturalarınızın doğruluğunu test ederek, kullandığınız muhasebe ve ERP yazılımları ile eş zamanlı olarak çalışabilirsiniz.

Faturalarınız, 10 yıl boyunca 3 Yedeklemeli ve 3DS şifreleme teknolojisiyle en güvenli şekilde saklanır. Faturalarınıza dilediğiniz an online olarak erişebilir, tek tek ya da toplu olarak tekrar gönderme, görüntüleme ve pdf / baskı alma gibi işlemleri yapabilirsiniz.

Nlksoft E-Fatura ve E-Arşiv Fatura ile beraberinde firmanıza bir imaj katkısında bulunmuş olursunuz.

Neden nlksoft ile E-Fatura ve E-Arşiv Fatura

  • Ücretsiz müşteri desteği
  • Erp ve muhasebe programınıza tam entegrasyon hizmeti
  • Resmi muhasebelere otomatik aktarım
  • Hızlı kurulum ve kolay kullanım arayüzü
  • Maliyetlerinizi minimum seviyeye indirgeme
  • 7/24 ulaşım imkanı müşteri hizmeti desteği
  • 3DS şifreleme teknolojisiyle en yüksek güvenlik
  • Sistem üzerinden online VKN kontrolü ile otomatik E-fatura ve E-arşiv fatura gönderim kararı
  • Sınır tanımayan kullanıcı tanımlama imkânı
  • Faturalar için sorgu sağlayabilme
  • Gelişmiş raporlama imkânı
Paylaş: