14 Eylül 2020

E-Ticarette Firma Tanıtımı

E-Ticarette Firma Tanıtımı

İşletmelerin markalaşması ve büyümesi adına dijital platformlara geçiş süreci hız kazandı. E-Ticaret te bu geçiş aşamasının en önemli ayaklarından biri haline geldi. Son zamanlarda giderek artan, işletmelerin büyümesinde katkı sağlayan E-Ticaret sisteminde firma tanıtımı oldukça önem taşımaktadır. Nasıl Geleneksel ticarette rekabet edebilmek için reklam ve tanıtımın iyi yapılması gerekiyorsa, E-ticarette de rekabet için reklam alanının iyi kullanılması gerekmektedir. Dijital ortamlar, sosyal medya üzerinden verilen reklamlar ile beraber geleneksel reklam yöntemleri de firma tanıtımınız için oldukça etkili olmaktadır. Firma isim ve logonuz ne kadar çok görünürse marka algısı o kadar hızlı oluşup, insanlarda akılda kalıcılık sağlanacaktır. Müşterileriniz alışveriş yaptıkça logo ve markanız tanınmış hale gelip, çevrede duyulma ve sayfa ziyaretiniz artacak ve marka bilinirliği bu şekilde oluşturulmuş olacaktır.

İçerikleriniz ile ilgili olan seo açıklamalarını doğru anahtar kelimeleri kullanarak, hedef kitlenize hitap edecek ve düzenli bir şekilde yayınlamanız sizleri binlerce hatta yüz binlerce rakibinizin önüne geçirecektir. Bu yüzden E-Ticaret Sisteminizdeki SEO Açıklama alanlarını etkin kullanmak marka açısından büyük bir önem taşımaktadır. Günümüzde iletişim ve zaman geçirme adına kullanılan sosyal medya reklam ve tanıtım için ciddi hedeflere ulaşılabilme imkanı sunmaktadır. Herkesin aktif kullandığı bu platformlardan mutlaka yararlanılmalı. Sosyal medyada çekiliş gibi sistemler aktif kullanılıp, kullanıcılar E-Ticaret sistemine çekilmelidir. Sosyal medyada paylaşım ve gerekirse sponsorlu reklamlar girilip potansiyel müşterilere ulaşma konusunda gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

Ayrıca E-Ticaret sitenizde düzenli içerik paylaşımı, ürünleriniz ile ilgili doğru ve net bilgi veya ürünleriniz haricinde de firmanız ile ilgili marka hikayenizi paylaşarak kullanıcıların sizi tanımasını sağlayın. Ürünlerinize detaylı ama sıkmayan açıklamalar ekleyin. Özgün ve yararlı blog yazıları ekleyerek içerik yönetiminizi sağlamlaştırın. Faaliyetleriniz hakkında paylaşımlara site ve sosyal medya platformlarında mutlaka yer verin.


Ürünleriniz ile ilgili kampanya yapıp, ürünleriniz ile beraber promosyon verebilirsiniz. Bu kampanyaları reklamlarda fırsat olarak yayınlayıp, potansiyel müşterilerinizi E-Ticaret sitenize çekebilirsiniz. Geleneksel reklam ile beraber ürün veya firmanız hakkında kısa videolar hazırlayarak youtube ve diğer video platformlarında, hedef kitlenizin izlemesini sağlayabilirsiniz.
Hızla gelişen, büyüyen bu alt yapıda sizler de markanızla yer alın. Bu dijitalleşme sürecinde E-Ticaret sitenizi öne çıkararak marka bilinirliğinizi arttırıp, satış hacminizi büyütebilirsiniz.

Paylaş: