14 Şubat 2024

E-Ticarette Sevgililer Günü

E-Ticarette Sevgililer Günü

Tüm dünya'nın merakla, coşkuyla ve aşkla beklediği yılın en sevgi dolu günü; 14 Şubat Sevgililer Günü...

14 Şubat Sevgililer Günü, "sevgili" olan çiftlerin kutladığı bir gün olmaktan tamamen sıyrılarak birbirlerine sevgilerini göstermek isteyen evli çiftler, arkadaşlar, aileler, kardeşler, evcil hayvanı olanlar ve hatta kendine aşık olanlar da bu özel gün de hediyeleşmeye çalışıyorlar.

Peki 14 Şubat nasıl oldu da e-ticaretin gözdesi oldu?

İnsanlar sevdiklerine bu özel günler de hediye almak için mağazaları saatlerce gezip karar veriyorken artık tek tıkla e-Ticaret sitelerini gezerek karar veriyorlar. Bu durum hızla değişirken e-Ticaret siteleri de bu değişime ayak uydurup özel günler için sitelerini aylar öncesinden hazırlamaya başlıyorlar.

 E-TİCARET SİTELERİ ÖZEL GÜNLER DE NELER YAPMALI?

14 Şubat'ın haricin de bir yıl için de birden fazla özel gün bulunuyor, bunları hem hatırlayıp hem de  müşterilerinize bu günlere özel sms'ler, e-postalar atıp dikkatlerini çekebilirsiniz böylece özel günlerde ve diğer günlerde de kârlı olarak çıkabilirsiniz. Bu tarz hatırlatıcı mesajlar her zaman müşterinin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

  • ÖZEL İNDİRİMLER VE KAMPANYALAR OLUŞTURUN:

Bu tarz günlerde e-ticaret sayfanıza yeni müşterileri çekmek ve devamlı müşterilerinizin odak noktası olmaya devam etmek için özel indirimler ve kampanyalar uygulayabilirsiniz. Böyle günler de küçük bir analizle en çok hangi ürünlerin sattığını araştırarak indirim uygulayabilir, kampanyalar oluşturabilirsiniz. Bu indirim ve kampanyaları sosyal medya hesaplarınızdan da reklam vererek geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.

  • E-TİCARET SİTENİZİ HAZIRLAYIN:

Özel günler de ilk önce müşterinizin göz zevkine hitap etmelisiniz. Sevgililer günün de duygusal bağlar ön plandadır bu yüzden e-ticaret sitelerinizi hazırlarken daha duyarlı ve özenli olmanız gerekiyor. O güne özel renkler veya objelerle sitenizi hazırlayın. Dikkat çekici bir site her zaman bir adım öndedir. Özel günler de nasıl mağazalar süsleniyorsa sizler de e-ticaret sayfanızı sevgililer gününe özel süsleyin ve bunu her özel gün için yapmaya özen gösterin.

  • EN ÇOK SATAN ÜRÜNLERİ ÖNE ÇIKARIN:

 Her özel günde en çok satılan ürünler muhakkak ki vardır. Yapacağınız kısa bir analizle sevgililer günün de en çok satılan ürünleri bulabilirsiniz ve müşterilerinizin dikkatini çekecek şekilde öne çıkanlar bölümüne ekleyin. Sevgililer günün de en çok satılan bazı ürünler şunlardır; Ayakkabı, çanta, giyim ürünleri, saat, parfüm, cep telefonu, ev teksil ürünleri, mutfak ürünleri, kolye ve benzeri takılar öne çıkanlar kısmına eklenebilir. Sevgililer günün de kadınlara alınacak bir çok ürün seçeneği varken erkekler için ürünler yetersiz kalıyor fakat bu durum bazı ürünlerin satışını oldukça arttırıyor. Bunlar: kol saati, erkek cüzdanı, spor ayakkabı gibi ürünlerdir. Özel günler de en çok satılan ürünlerin arasın da çiçekler de yer alıyor "çiçeksepeti" gibi e-ticaret sayfaları da bu günler de yüksek satışlar yapıyor.

  • ÖZEL KARGOLAMA VE PAKETLEME SİSTEMİ:

Alınan hediyenin özel olduğu kadar paketlemesi ve verileceği tarihte özeldir,  bu özel günlere istinaden paketlemeye daha çok özen göstermelisiniz, günün anlamına uygun paketleme araç gereçleri kullanarak müşterinizin kalbini feth edebilirsiniz ayrıca müşterinizin istediği tarihe özel kargo uygulamak ve hızlı teslimat gibi hizmetler de siteniz açısından da olumlu olacaktır.

  • SOSYAL MEDYA'YI AKTİF KULLANIN:

Sosyal medya hesaplarınız e-ticaret sitenizi tanıtmakta büyük rol oyunuyor, geniş kitlelere ulaşmanın en kolay yolu artık sosyal medyadan geçiyor. Özel günler için uyguladığınız indirim ve kampanyalar bu platformlardan reklam vermek ve doğru post paylaşımları yapmak e-ticaret siteniz için en doğru karardır. Aynı zaman da yapacağınız etkinlikler, yarışmalar ve benzeri programlar müşterilerin ilgisini markanızın üzerine çekecektir.

Bunun yanı sıra müşterilerinize özel günler için sms ve e-posta ile özel mesajlar atarak onların hem gününü kutlayabilir hem de alışverişe davet edebilirsiniz.

Sonuç olarak 14 Şubat Sevgililer Günü ve diğer özel günler de e-ticaret sayfanız için oldukça büyük önem taşıyor, satışları arttırmak, markanızı büyütmek için bu özel günleri ve özel fırsatları kaçırmayın...

 

Paylaş: